http://www.cs.hr
Digidesign predstavio 003 Pro Tools LE sustave

Pro Tools LE 003 sustavi postavljaju nove standarde u glazbenoj produkciji i postprodukciji te nastavljaju iznimno uspješnu tradiciju Digi 001 i 002 sustava. Široki raspon audio i MIDI ulaza/izlaza, kreativnost i brzina Pro Tools LE softvera te veliki broj plug-inova i dodatnih softverskih paketa, pružaju jedinstvene mogućnosti audio profesionalcima. 003 Pro Tools LE sustavi dolaze u varijanti s integriranim kontrolnim sučeljem (003 Factory) ili s rack sučeljem (003 Rack i 003 Rack Factory). Pro Tools LE softver te plug-in paketi (Bomb Factory, DigiRack, Pro Tools Ignition Pack 2) standardno dolaze sa svim 003 sustavima, a Factory paket u 003 Factory i 003 Rack Factory sustavima. Više na našim stranicama.  

 

Održane prezentacije 'Panasonic TV by IT'

U okviru europske ‘Panasonic TV by IT’ turneje, tvrtka CS Computer Systems, partner tvrtke Panasonic Broadcast Europe u Hrvatskoj, održala je niz prezentacija tijekom 28. veljače i 1. ožujka. Na prezentacijama su detaljno predstavljena Panasonicova HD i IT rješenja, kao što su kamkorderi AJ-HDX900, AG-HVX200, AJ-SPX900 i HDC1500, koje su prisutni mogli razgledati i isprobati. Za visokovjernu reprodukciju snimljenog materijala korišteni su referentni Panasonicovi HD LCD monitori veličina 17 i 26 inča. Također je demonstrirana integracija Panasonic P2 sustava za akviziciju i Avid video montaža. Više na našim stranicama.

 

Panasonic predstavio novi P2 HD kamkorder AJ-HPX2100

Panasonic je predstavio novi model P2 HD kamkodera, koji ima mogućnost snimanja u 25p filmskom modu te podršku za AVC-Intra MPEG-4 kodiranje. Kao prvi HD kamkorder iz P2 serije koji posjeduje 3 2/3“ CCD čipa pomoću kojih snima u ukupno 17 HD i SD formata, AJ-HPX2100 također podržava i nekoliko sustava kodiranja, uključujući novorazvijeni AVC-Intra sustav zasnovan na MPEG-4 formatu. AVC-Intra je visoko učinkovit format koji omogućuje kvalitetnu 10-bitnu konverziju HD signala koristeći samo pola kapaciteta DVCPRO HD kodiranja uz istu kvalitetu. Posjeduje pet utora za P2 kartice, čime je omogućeno neprekidno snimanje jednostavnom zamjenom punih kartica za vrijeme snimanja. Dizajniran je da korisnicima pruži vrhunske performanse na kakve su dosad navikli kod Panasonic proizvoda. Više na našim stranicama.

 

Avid Mojo SDI odsada i uz ProTools|HD

Digidesign je objavio podršku ProTools|HD sustava za rad s Avidovim Mojo SDI video sučeljem! Ovakva integracija omogućuje izravno otvaranje SD video materijala montiranog na bilo kojem Avid sustavu za video montažu (uključujući Avid Xpress i Avid Media Composer) u ProTools|HD projektima te preciznu video reprodukciju preko analognih i SDI video izlaza. Osim reprodukcije, SDI ulaz na atraktivnom Mojo sučelju omogućuje i visokokvalitetno snimanje videa izravno na Pro Tools timeline. Avid Mojo SDI kompatibilan je s novom verzijom Pro Tools HD 7.3. softvera na podržanim Windows XP ili PowerPC Mac platformama, a podrška za Mac računala bazirana na Intel procesorima očekuje se u sljedećim verzijama Pro Tools softvera. Više na Digidesign-ovim stranicama.

 

VENUE i Pro Tools za svjetsku turneju Barbre Streisand

Kao dobitnik nagrade Emmy, inženjer akustike Bruce Jackson, koji je surađivao s najvećim svjetskim legendama, kao što su Elvis i Springsteen, za turneju Barbre Streisand odabrao je Digidesign-ov VENUE. Jackson i suradnici impresionirani su kvalitetom zvuka i pouzdanošću uređaja te brojnim mogućnostima VENUE sustava, kao što je velik broj dostupnih visoko kvalitetnih plug-inova, povezanost sa softverom, čist i topliji zvuk od drugih sustava s kojima su radili, manje dimenzije i vrlo jednostavno korištenje. Na turneji će VENUE biti integriran s ProTools|HD 3 sustavom za 128-kanalno snimanje nastupa za produkciju nadolazećeg dvostrukog CD-a s turneje. Više na Digidesign-ovim stranicama.

 

Avidova rješenja za sve pobjedničke i nominirane filmove na ovogodišnjem Oskaru
Svi filmovi koji su pobijedili na ovogodišnjoj 79. dodjeli Oskara, kao i svi nominirani filmovi, napravljeni su pomoću najmanje jednog iz palete proizvoda Avid-a, Digidesign-a ili Softimage-a. U stvaranju dvije trećine svih nominiranih filmova korištena su dva ili više Avid-ova sustava, a već sedmu godinu za redom, svi filmovi nominirani u kategoriji montaže zvuka, rađeni su na Digidesign-ovim Pro Tools sustavima. Više na Avid-ovim stranicama.  

 

Odsada i osobe oštećena sluha mogu pratiti TV program!

Hrvatska radiotelevizija je započela s uporabom sustava za podnaslovljavanje (titlanje) programa uživo, koji omogućuje praćenje televizijskog programa osobama oštećenog sluha. Na stranici teleteksta 888 trenutno se mogu pratiti najvažnije emisije informativnog programa, s ciljem skorog proširenja i na druge sadržaje. CS Computer Systems implementirao je i integrirao Sustav WinCaps Live za podnaslovljavanje tvrtke Sysmedia u postojeću informacijsku infrastrukturu HRT-a.  Više na našim stranicama.

Poklon P2 kartica!
Kupnjom Panasonic HVX200 paketa besplatno ćete dobiti drugu P2 karticu od 8GB!

 

 

Izuzetno povoljno: mobilna Avid Media Composer radna stanica
Do 30.3. na akciji je mobilna Media Composer radna stanica!

 

 

Kompletna Digidesigneova rješenja za studio po povoljnim uvjetima
Ostvarite uštedu: promotivna prodaja traje do 20. ožujka 2007.!

 

 

Promo paket Avid Xpress Pro & Mojo & Studio Toolkit
Paket koji objedinjuje Xpress Pro HD, Avid 3D, Avid FX i Avid DVD softver te Mojo DNA, omogućuje zahtjevnijim korisnicima pojednostavljeno korištenje dodatnih alata i pruža visok stupanj integracije među aplikacijama.

 

 

Novo u ponudi: Sapphire plug-inovi tvrtke GenArts
Sapphire plug-inovi bitno proširuju mogućnosti sustava za video montažu i izradu efekata.

 

 

Novo: Apogee Symphony Mobile Express Card
Apogee je predstavio Symphony Mobile Express Card, ultimativno rješenje za profesionalce koji traže portabilnost bez kompromisa!

 

 

Envivio primio dvije Frost & Sullivan nagrade!
Envivio je primio dvije Fros & Sullivan nagrade:

za najbolju kompaniju u području infrastru-kture digitalnih medija te za najinovativniji proizvod u istom području.

 

 

Uskoro Pro Tools za Vistu!
Suradnjom Microsoft-a i Digidesign-a, cijela linija Pro Tools proizvoda nadogradit će se uskoro za novi operativni sustav Windows Vista.

 

 

 

Arhivu naših Digital AV newslettera možete naći na našim web stranicama.

 

 

Za sve akcije i promocije ili dodatne informacije, molimo da nas slobodno kontaktirajte na     e-mail: multimedija@cs.hr

info@cs.hr mailto:info@cs.hr

                       Ukoliko ne želite primati ovaj newsletter, pošaljite nam email na odjava@cs.hr. Hvala.