CS Computer Systems

Centar kompetencija za kibernetičku sigurnost upravljačkih sustava

6. srpnja 2020.

Centar kompetencija za kibernetičku sigurnost upravljačkih sustava

Projekt pod nazivom „Centar kompetencija za kibernetičku sigurnost upravljačkih sustava“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ugovor je kao korisnik potpisao CS Computer Systems d.o.o. u ime cijelog partnerstva koje uključuje partnere iz poslovnog sektora

  • KONČAR - Inženjering za energetiku i transport d.d.
  • Hrvatski operator prijenosnog sustava d.o.o.

te partnere znanstveno-istraživačke institucije

  • Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet - Odjel za Nacionalni CERT
  • Sveučilište u Zagrebu - Fakultet elektrotehnike i računarstva

Centar kompetencija (CEKOM) za kibernetičku sigurnost upravljačkih sustava osnovan je sa ciljem povećanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva kroz provedbu aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija poslovnog sektora te suradnje sa znanstveno-istraživačkim institucijama u području kibernetičke sigurnosti upravljačkih sustava.

Temeljna svrha projekta vođena je potrebama industrije kako bi se razvila učinkovita rješenja te podigao kapacitet poslovnog sektora s krajnjim ciljem uspješne komercijalizacije razvijenih rješenja u području kibernetičke sigurnosti upravljačkih sustava. Partneri na projektu će razviti prototip sigurnosnog sustava kao skup metodologija, alata i usluga primjenjivih u području aktivnog upravljanja kibernetičkom sigurnošću upravljačkih sustava. Navedeno će se neposredno odraziti i na unapređenje sigurnosti nacionalne kritične infrastrukture.

Opći cilj projekta je poboljšanje inovacijskog okruženja i povećanje aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija kroz provedbu kolaborativnih istraživačko razvojnih projekata poslovnog sektora i organizacija za istraživanje i širenje znanja u sektoru kibernetičke sigurnosti upravljačkih sustava.

Specifični ciljevi CEKOM-a za kibernetičku sigurnost upravljačkih sustava su:

  1. Povećanje i intenziviranje istraživačko-razvojnih aktivnosti u području kibernetičke sigurnosti upravljačkih sustava
  2. Otvaranje novih radnih mjesta i doprinos smanjenju broja nezaposlenih u RH
  3. Industrijsko istraživanje i eksperimentalni razvoj predmetnog CEKOM-a s ciljem razvoja novih proizvoda/usluga koje su inovacija na globalnom tržištu
  4. Povećanje obujma suradnje između poduzetnika i organizacije za istraživanje i širenje znanja, odnosno privatnog i znanstveno istraživačkog sektora.

Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 25.586.937,08 HRK dok EU udio financiranja projekta iznosi 17.506.537,44 HRK. Razdoblje provedbe projekta je od 1. srpnja 2020. do 1. srpnja 2023. godine.

Kontakt osoba za dodatne informacije je Gordan Karlić (CS Computer Systems d.o.o.).

www.cscekom.hr

www.strukturnifondovi.hr

 

 europski strukturni i investicijski fondovi

Zajedno do fondova EU

 

Europska unija