CS Computer Systems

CS Broadcast konferencija 2017

11. svibnja 2017.

CS Broadcast konferencija 2017

 

U zagrebačkom hotelu Westin organizirali smo CS Broadcast konferencija koja je predstavila najnovije tehnologije, mogućnosti i trendove u broadcasting i profesionalnoj AV industriji.

Domaćim stručnjacima nove mogućnosti svojih proizvoda i usluga predstavili su naši dugogodišnji partneri Avid, Panasonic, Fujion i Cartoni, a nakon njihovih predavanja posjetitelji su tijekom programa „Open House“ dobili priliku sav spektar proizvoda isprobati „hands on“, te za svaku potrebnu informaciju pitati stručnjake ovih kompanija, pa tako i isprobati nove Panasonicove kamere 4K i HDR tehnologije, AVID Everywhere platformu s vrhunskim rješenjima za video montažu, asset management, broadcast i studijsku grafiku te kolaboraciju u proizvodnji audio i video sadržaja, kako u broadcast tako i u filmskoj industriji. Mogao se vidjeti i isprobati niz kombinacija najnovijih Fujinon objektiva te Cartoni tripoda i pedestala, namijenjenih svima, od video entuzijasta do TV studija i filmske produkcije.

CS Broadcast konferencija domaćim je stručnjacima omogućila da iz prve ruke čuju sve o tome kako se produkcija sadržaja seli u cloud te o drugim novostima iz svijeta profesionalne audio i video industrije koje su predstavljene krajem travnja u Las Vegasu na konferenciji NAB, i to kroz predavanja stručnjaka iz tvrtke Avid Technology.

Avid je na konferenciji predstavio kako njihovi, svjetski poznati, programi za video montažu i produkciju odgovaraju na tendenciju proizvodnje sadržaja u cloudu,

Avid koristi i Akademija dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu koja je na CS  Broadcast konferenciji prezentirala svoju ustanovu, projekte i kako se najnovijom tehnologijom koriste u edukativnom procesu, ali i kao alatom za odgovaranje na potrebe tržišta. 

Zanimljivo je bilo čuti i kako je nova televizija na domaćem tržištu, Libertas televizija,  koja je u vrlo kratkom roku uspjela krenuti s emitiranjem upravo uz pomoć podrške CS Computer Systemsa, baš na Broadcasting konferenciji proslavila 28 dana emitiranja.

Posebnu pažnju posjetitelja privukla su Aviion rješenja za Hybrid Broadcast Broadbend TV (HbbTV), odnosno nadolazeće tehnologije koje povezuju klasični broadcast i streaming tehnologiju u novu hibridnu uslugu.

Na CS Broadcast konferenciji prikazane su nove funkvionalnosti AVIION-a koje u jednu uslugu spajaju dosadašnji klasičan broadcast način emitiranja TV sadržaja s internet tehnologijama i video streamingom nove generacije. Rezultat je nova Aviion HbbTV platforma koju su posjetitelji također mogli isprobati i vidjeti uživo.

Osvrtom na dolazak novih medija i razvoj tehnologije za koje se smatralo da su ozbiljna prijetnja tiskanim medijima te na pritisak koji se stvorio kao prijetnja televiziji koja se svakodnevno suočava s izazovima, ali i perspektivama koje do jučer nisu bile ni zamislive, CS Broadcast konferencija pokazala se kao odlična platforma i za razgovor o budućnosti proizvodnje i konzumacije televizijskog programa, o čemu je govorio Ivan Dobranović, voditelj odjela multimedije tvrtke CS Computer Systems.