CS Computer Systems

CS Security Day 2019

10. srpnja 2019.

CS Security Day 2019

S veseljem možemo zaključiti da je ovogodišnji CS Security Day ispunio sva naša očekivanja!
U ovoj, za CS Computer Systems, slavljeničkoj godini u kojoj slavimo svoj 30. rođendan, ponosni smo što smo uspjeli okupiti veliki broj stručnjaka iz područja kibernetičke sigurnosti te smo mogli čuti odlična predavanja o evoluciji cyber sigurnosti s posebnim naglaskom na automatizaciju i strojno učenje u domeni sigurnosti te nužnosti integracije raznovrsnih sustava sigurnosti.


Posebnu pozornost izazvalo je predavanje etičkog hakera Jamie Woodruffa koji je uživo i na sebi svojstven način prikazao koliko je jednostavno kompromitirati korisničke podatke te koliko je bitno kontinuirano prilagoditi i unaprijediti sustave kibernetičke sigurnosti, ali i koliko je bitno da stvaramo svijest o potencijalnim sigurnosnim prijetnjama na osobnoj razini. Koliko ga je bilo zabavno slušati toliko je bilo interesantno primijetiti kako se u kratkom vremenu stvorio osjećaj da smo zapravo iznimno ranjivi i izloženi cyber prijetnjama kroz sve više kanala i uređaja.


Konferencija je završena okruglim stolom u kojem je povedena dinamična rasprava o novim dimenzijama poslovne sigurnosti. U svakom slučaju, odlična prilika za učenje i razmjenu iskustava.


Zahvaljujemo se sudionicima i gostima na iznimno velikom odazivu te se veselimo novom eventu CS Security Day 2020.